Information/Kontakt
En konstnärsdriven plattform för offentlig konst i södra sverige

Plattform KcSyd, ℅ Konstfrämjandet Skåne, Östergatan 9, 211 25 Malmö, email
Med stöd av Region Skåne, Konstnärscentrum Syd och Konstfrämjandet Skåne

INFORMATION

Plattform KcSyd av ett konstnärsdrivet initiativ som härstammar från och drivs av medlemmar i organisationen Konstnärscentrum Syd.


Konstnärscentrum Syd är en medlemsorganisation som organiserar konstnärer i hela Sverige. Läs mer om Konstnärscentrum Syd här och bli medlem i Konstnärscentrum Syd här.


PLATTFORM KCSYD RÅDGIVANDE KOMMITTÉ 2022–2023

Plattform KcSyd arbetade genom 2022–2023 med en rådgivande kommitté. Den rådgivande kommittén representerades av konstnärer som på olika sätt arbetar med eller är intresserade av offentligt rum samt är baserade i Skåne. I den rådgivande kommittén satt även en studentrepresentant från Malmö Konsthögskola.

Plattform KcSyds rådgivande kommitté 2022–2023

C. Grace Chang
Lisa Nyberg
Ingela Ihrman
Kim DeMåne
Amin Zouiten


TILLGÄNGLIGHET

Plattform KcSyds publika verksamhet är ambulerande och organiseras på olika platser. Information om tillgänglighet framgår i anslutning till våra publika evenemangs kommunikation.


OM HEMSIDAN

Hemsidan är designad av Studio Hanna Bergman och programmerad av Rasmus Svensson.

Hemsidan använder typsnitt Atlas Grotesk av Atelier Carvalho Bernau och Christian Schwartz, samt Barbara av Fernanda Cozzi i samarbete med BastardaType.


MILJÖPOLICY

Allt bildmaterial på denna sidan är behandlat så att det fyller tio gånger mindre energi än normalt. Istället för att använda fullfärgsbilder har alla bilder konverterats till svartvitt, med fyra nivåer av grått, via en föråldrad bildkomprimeringsteknik som kallas ”dithering”.

Plattform KcSyd, ℅ Konstfrämjandet Skåne, Östergatan 9, 211 25 Malmö, email
Med stöd av Region Skåne, Konstnärscentrum Syd och Konstfrämjandet Skåne